+45 42 53 69 00Book tid

Lægsmerter – hvad er det?

Smerter i lægmusklerne kan have mange årsager. De mest hyppige er, at man har trænet over evne eller gået / løbet på meget hårdt underlag. Her vil lægmusklerne bliver overbelastet, stramme op og blive ømme. Før vi går videre ind i, hvorfor det opstår og hvad du selv kan gøre, må vi lige rundt om, anatomien.

lægmuskler

Som billedet viser, har vi på hvert underben to store muskler, som vi blot refererer til en samlet nemlig lægmusklen. Lægmusklen starter nede fra hælen med at fæstne på akillessenen og går videre op til vores knæhase. Det er en af de muskler, som vi bruger rigtig meget, fordi vi bruger dem konstant i gang, løb, cykling osv. Derfor er det også en muskelgruppe, som er stærkt udsat for skader, og derfor en rigtig god ide, at være opmærksom på sin træningsform og sit udstyr såsom fodtøj.

Indholdsfortegnelse

Hvad er symptomerne?

Mange af de klienter vi har inde, fortæller at det er en smerte, der er taget til, og de måske ikke rigtig har taget den alvorligt nok. Smerten beskrives som en smerte, der oftest sidder et eller flere af disse tre steder:

  • Midt på læggen lige der hvor de to store muskler deler sig
  • Lige der hvor lægmusklen hæfter med akillessenen
  • Midt i en af de største muskler – altså på ydersiden af muskulaturen

Dog er der også en del, der kommer til os, og præcis kan forklare, hvornår smerten opstod, og at der var en lyd, som et “pop”. Her skal du være særligt opmærksom, fordi det i givet fald betyder, at det er en mere alvorlig skade. Din muskel er simpelthen sprængt. Det kan du læse kort om nedenfor.

Hvad skal jeg være særlig opmærksom på?

Lægsmerter kan i værste tilfælde være resultatet af en overrevet muskel. Så hvis du har oplevet noget lignende, det vi beskriver ovenfor: altså at du helt klart kan beskrive hvor og hvornår smerten opstod, så er det vigtigt du fortæller os om det. Her skal man nemlig være påpasselig med massage og anden fysioterapi det første stykke tid, fordi det blot vil forværre tilstanden. Men når man kan gå uden at have ondt, skal der sættes ind med fysioterapi og massage. Hvis du er i tvivl om, om det er grunden til din lægsmerte, så kontakt os endelig, så vi kan hjælpe dig frem hen mod den bedste behandling. Du kan kontakte en af vores dygtige behandlere her.

Jeg har lægsmerter – hvad gør jeg?

Når du oplever smerter i læggen, skal du stoppe din træning, og hvile området. Det kan du gøre ved at lægge is på, hvile benet højt og gå med støtteforbinding, så du aflaster området mest muligt. Det er rigtig vigtigt, at du lige som ved andre smerter, tager dem alvorligt, og lader din krop restituere ellers forværrer du bare problemet, som i sidste ende gør, at det vil tage dig længere tid at komme over dine smerter.

Du kan her se en rigtig god video, som tager dig igennem hvorfor lægsmerter opstår, hvad det kan fører til, og hvordan det behandles på bedst mulig vis blandet andet gennem fysioterapi.

Hvordan kan fysioterapi og massage afhjælpe mine smerter?

Som videoen viser, er fysioterapi et rigtig godt værktøj til at komme over sine lægsmerter, og forholdsvist hurtigt komme i gang med sin træning. Det er altså en kombination af stræk, massage og rådgivning, der gør hele forskellen. Du kan booke en af vores dygtige fysioterapeuter her. Vi glæder os til at se dig, og hjælpe dig af med dine smerter!

Brug for rådgivning?

Hos Kaatsu Massage tilbyder vi massage, fysioterapi og genoptræning, hvilket er idéelt, hvis man ønsker at slippe for gener og smerter i muskler og led.

Ønsker du at høre, hvordan vi mener at kunne hjælpe dig? Så kontakt os herunder:

Vores behandlinger
Brug for rådgivning?

Hos Kaatsu Massage tilbyder vi massage, fysioterapi og genoptræning, hvilket er idéelt, hvis man ønsker at slippe for gener og smerter i muskler og led.

Ønsker du at høre, hvordan vi mener at kunne hjælpe dig? Så kontakt os herunder: